Discord, Gençler Arasında Neden Oldukça Popüler?

Uygulamanın gençler arasında popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri, gençleri kendileriyle ortak ilgi alanına sahip diğer insanlarla bir platform üzerinde buluşturması elbette. Discord, Twitch ve YouTube gibi popüler video platformlarına entegre edildiği için kullanıcılar Discord’u bu platformlardaki hesaplarına senkronize edebiliyorlar. Kullanıcılar oldukça fazla insanla büyük sunuculara katılabiliyorlar. Buna ek olarak, Discord’un kendi arkadaşlarıyla iletişim kurabilecekleri küçük sunucular kurmak isteyen kullanıcılar arasında da oldukça popüler bir platform olduğunu söyleyebiliriz.

Discord Güvenli Bir Uygulama Mıdır?

Diğer tüm canlı yayın platformlarında olduğu gibi Discord da gençler ve özellikle de çocuklar için riskli olabilir. Örneğin, içerikler kullanıcılar tarafından oluşturulduğu için çocukların uygunsuz içeriklere maruz kalma olasılıkları vardır. Bu içerikler arasında en yaygınları şiddet içeren görüntüler ve küfürlü ifadelerdir. Uygulamada her ne kadar denetleme özelliği kullanılsa da, bu denetleme derecesi bir sunucudan diğerine değişebilir. Bu anlamda ebeveynlerin çocuklarının ne izlediğine dikkat etmesi önemlidir.

Discord güvenlidir, ancak farklı kullanıcılarla iletişim kurduğunuz diğer çevrimiçi platformlar gibi güvensiz olma potansiyeline de sahiptir. Discord kullanıcıları, kişisel bilgilerini kimse ile paylaşmayarak ve güvenlik ayarlarından en iyi şekilde yararlanarak diğer insanlarla nasıl etkileşimde bulunduklarının farkında olmalıdır.

Discord platformunda çok sayıda anonim kullanıcı bulunduğundan dolayı bazı kullanıcılar istenmeyen mesajlar alabilirler. Neyse ki gizlilik ayarları sayesinde sadece kendi arkadaşlarınızın size özel mesaj atmasını sağlayabilirsiniz.

Discord uygulaması çocuklar için güvenli olamyabilir. Sonuçta Discord, telefon numarası olmadan da kullanılabildiği için WhatsApp ya da diğer mesajlaşma uygulamalarından çok daha tehlikeli. Çocuğun 15 yaşına gelmesi beklenebilir ya da uygulamayı doğru kullanmayı öğrenene kadar gözetimde tutulabilir.

  1. Discord bir sohbet uygulamasıdır. Sohbet uygulamaları her zaman risklidir.
  2. Discord gizlilik ayarları var ancak bu kontroller sizin elinizde değil çocuğunuzun elinde bulunmaktadır.
  3. Discord için ebeveyn kontrolü aracı bulunmamaktadır.
  4. Çocuklar her an uygunsuz içerikle karşılaşabilmektedir.
  5. En güvenli kullanım şekli sadece arkadaşları ile kullanmasıdır.
  6. Herkese açık sunucuları kullanmasına izin vermek çok riskli olabilmektedir.