Pinterest Kullanımı ve Para Kazanma

Pinterest Kullanımı ve Para Kazanma

Pinterest hemen hemen her konuda fikir edinmenizi sağlayan bir sosyal medya servisidir. Pinterest’te sonsuz bir gönderi akışı var diyebiliriz. İlgi duyduğunuz konular hakkında sizlere ilham oluşturmanızı sağlayacak milyarlarca gönderi Pinterest’te sizi bekliyor.

Yemek tariflerinden dekorasyon fikirlerine hangi konu hakkında fikir edinmek istiyorsanız Pinterest size bu konuda rahatlıkla yardımcı olabilir. Kullanım oranı bakımından kadınların en çok tercih ettiği sosyal medya servisidir.

Pinterest’in kendine özgü özellikleri ve terimleri vardır, isterseniz biraz bunlardan bahsedelim.

Pinterest üzerinde yer alan her bir gönderi Pin olarak adlandırılır, bir Pinterest kullanıcı ise Pinner olarak tanımlandırılır. Pin’leri paylaşımına ise yani farklı bir kullanıcının kendi panosuna kaydetmesine ise Repin adı verilir.

Pinterest üzerinde bireysel ve kurumsal hesap oluşturulabilir. Bireysel hesaplar pin istatistiklerine erişemez, kurumsal hesaplar pin istatistiklerine 48 saat gecikmeli olarak erişim sağlayabilir. Ayrıca bireysel kullanıcılar Pinterest üzerinde reklam yayınlayamazlar.

Pinterest’te bir gönderi yani Pin paylaşmak için mutlaka bir panonuz olması gerekmektedir. Panolar alt panolarla çeşitlendirilebilir. Oluşturduğunuz mevcut panoya ortak ekleyerek onlarında sizin panonuza pin ekleyebilmesini sağlayabilirsiniz. Ya da aynı şekilde mevcut bir panoya ortaklık talebinde bulunarak o pano içerisine mevcut pinlerinizi yükleyebilirsiniz.

Pinterest içerisinde sadece fotoğraf paylaşmanıza izin verilmez ek olarak video gönderilerde oluşturabilirsiniz. Yine story pin ve sayfalamalı pinler son dönemde Pinterest’in yeni gönderi özellikleri arasında yer almaktadır.

Pinterest işletme hesabını kullanan profiller maksimum 15 gün sonraya olmak kaydıyla gönderi zamanlaması yapabilirler.

Pinterest Kullanımı ve Para Kazanma

Pinterest’ten Nasıl Para Kazanılır ?

Pinterest üzerinden doğrudan para kazanılmaz ancak dolaylı olarak Pinterest’i kullanarak ciddi oranda kazanç elde edebilirsiniz. Peki bu nasıl olacak derseniz birkaç örneklendirme yapalım. Pinterest E-Ticaret sitelerine ve bloglara her gün milyonlarca trafik sağlamaktadır. E-Ticaret siteleri satışlardan bloglardan başta reklam yayını olmak üzere çeşitli yöntemlerle para kaza kazanmaktadır.

Pinterest’te her bir gönderiye link eklenebilmektedir, paylaştığınız blog içeriğini Pinterest’te paylaşarak belirli bir süreç sonra kullanıcılar Pinterest üzerinden sitenizi ziyaret etmeye başlar ve sizde reklam yayını ile kazanç elde edersiniz.

Amerika’da neredeyse her 4 E-Ticaret alışverişinin birine Pinterest yön vermektedir. E-Ticaret’te bu kadar yönlendirici bir servisi kullanmak sizin hizmetinizede mutlaka olumlu katkı sağlayacak ve kazancınızı artırmanıza yön vermektedir. Özellikle Etsy benzeri servisler üzerinden satış yapıyorsanız Pinterest kullanmaya özen gösterin.