Twitch İzlenme Süresi Nasıl Hesaplanır?

Twitch.tv son zamanlarda adından sıkça bahsettiren bir yayın sitesidir. Bu sitede ister yayıncı ister izleyici olarak yayınları takip edebilirsiniz. Sitede bulunan yayınlar, genel olarak yayıncıların aboneleriyle beraber oyun oynaması, videolar izlemesi ve sohbet etmesi içeriklerine dayalıdır. Bu kadar ünlenmesini ise eğlenceli ortamı yanı sıra ciddi paralar kazandırmasına borçludur.

Yayın açan kişiler yayınlarını izleterek, yayınlar sonunda abone kazanarak twitch uygulamasının reklam gelirinde bir paya sahip olacaktır. İşte her abone kazandığında her açtığı yayını yüksek sayılarda kişilere izletmesiyle para kazanmış oluyor. Peki bu izleme sayılarının doğruluğu nasıl sağlanıyor derseniz Twitch’te bulunan “kanal analizi” sayfasında yayıncının izlenme süresini, yayıncının abone sayısını, yayıncının hangi yayınlarda izleyici kaybettiği gibi birçok veriye ulaşılabiliyor. Bu veriler ile yayının izlenme süresi arasında izlenme sayısı arasında uçuk bir fark olursa yayına bot atıldığı anlaşılıyor.

Twitch İzlenme Süresi Nasıl Hesaplanır?

Twitch İzlenme Süresi Nasıl Arttırılır?

Twitch yayınlarınızın izlenmesini arttırmak istiyorsanız hileye başvurmanızın kısa sürede anlaşılabileceğini bilmeniz gerekir. Çünkü Twitch sitesinin kullanıcılarına ve yayıncılarına sunduğu “kanal analizi” sekmesinde yayınınızda kaç kişi bulunduğu, bu kişilerin hangi süre aralıklarında arttığı, yayın sonrası kazandığınız abone veya takipçi sayısı gibi birçok veriye ulaşılabiliyor.

Bu nedenle hile seçeneği ikinci planda olmalıdır. İlk olarak yayınlarınızda küfür, argo, şiddet cinsellik kullanmadan her yaştan kullanıcının izleyeceği bir içerik üretirseniz yayın izlenme süreniz de hızlıca artacaktır.

Dilerseniz Twitch Takipçi Paketleri de kanalınızı etkili şekilde büyütmek için besin değerinde artış yaşatacaktır. Elbette sizlerin de yaptığı yayınlar kitlenizi oluşturmak için en önemli noktadır. Her ne kadar Twitch Takipçi paketlerinden kullansanız dair yayın kaliteniz düşük olduğu sürece izlenmelerinizde gözle görünür farklar oluşması zaman alacaktır.

Twitch İzlenme Süresini Kimler Görebilir?

Yayınınızın ne kadar izlendiği, hangi sürelerde izlenme sayısının arttığı gibi bilgilere yalnızca kendiniz ulaşabilirsiniz. Çünkü Twitch.tv’de bulunan “kanal analizi” sekmesi hesaplara özgüdür. Bu nedenle ne siz bir başkasının kanal analizini görürsünüz ne de bir başkası sizin kanalınızın analizini görür. Tamamıyla her yayıncı kendi kanalının detaylarını ve analiz raporlarını seyir edebilir. Harici bir ziyaretçi ve 3. taraftan yapılan bir işlem ile kanalınızın analizlerine hiç kimse ulaşamaz.