Twitch platformunda en popüler 8 oyun

Twitch platformunda en popüler 8 oyun

Twitch, gerek yayıncılar tarafından kolay kullanımı sebebiyle gerekse köklü yapısı ve reklamları ile bugün büyük bir yayın sitesi olarak aktif bir şekilde kullanılmakta. Elbette bu platformda oyun yayıncıları en büyük nüfusa sahip. Peki Twitch platformundaen popüler oyunlar neler? Özellikle Twitch, en popüler oyunlar konusunda sürekli değişimler yaşıyor. Gelin Twitch için en popüler oyunlar nelerdir birlikte inceleyelim.
 
League Of Legends

Platform içerisinde uzun bir süredir yerini koruyan League of Legends, hem sürekli yeni turnuvalar düzenlemesi ile, hem de köklü geçmişi olan bir oyun olması ile oyuncular tarafından fazlaca izleyiciye sahiptir. Bu arz-talep doğrultusunda League Of Legends yayıncıları da Twitch sektöründe bir hayli fazla sayıdadır. League of Legends, uzun bir süre daha en popüler oyunlar listesinde var olacak gibi görünüyor.
 
Grand Theft Auto 5

Köklü bir serinin 5. oyunu olan Grand Theft Auto 5 ‘ da listede kendine yer buluyor. Özellikle serinin önceki oyunlarına göre daha yenilikçi adımlar atarak, 2013 yılından beri aktifliğini koruyan bir oyun daha en çok izlenenler arasında.
Peki bu izlenmeyi oyunda ki hangi özellik sağlıyor? Bunun bir çok cevabı var. Ama en büyük iki özellik, oyuncuya tanıdığı etkinlikle dolu büyük bir açık dünya ve çok oyunculu çeşitli oyun modları. Grand Theft Auto 6 oyun piyasasını sallayana kadar bu listede olacağından şüphe etmiyoruz.
 
Valorant

Diğer iki oyuna göre daha kısa bir özgeçmişi olan Valorant, gerek çeşitli oyun içi karakter yetenekleri gerek Riot Games’ in orijinal oynanış dinamikleri ile oyuncuların ilgisini kısa sürede çekmeyi başarmış durumda. Valorant, sayıca fazla ve fazlalaşmaya devam eden kitlesi ile hem yerini korumaya, hem de daha yükseklere erişeceğine dair sağlam mesajlar vermekte. İlerleyen günlerde ne olur bilemeyiz. Ancak Valorant bir zamanların efsanesi olan CS:GO oyununun yerini alıyor gibi…
 
Fortnite

Epic Games’ in önemli bir gelir kaynağı olan Fortnite, biraz daha küçük yaştaki kesimlere hitap etmesine rağmen piyasada ki saygısını ve listede yerini korumaya devam etmektedir. Her gün yeni karakterler ile oyuna farklı eklentiler koyarak, Battle Royale formülünü farklı yönlere çeviren Fortnite, liste içerisindeki yerini daha da yukarılara çıkaracak gibi gözüküyor.
 
Call Of Duty: War Zone

Activision Studios’ un köklü serisi olan Call of Duty: War Zone, Call of Duty oyuncu kitlesinin aşina olduğu sağlam, tatmin edici mekanikleri ve Battle Royale fikrini kendi haritalarına entegre etmesi ile kendi kalıplarından çıkarak yenilikçi bir adım atmış. Aynı zamanda bu adımı hala ilerletmeye devam ediyor. Özellikle seriye karşı büyük bir sevgi besleyen hayran kesimi Call Of Duty’ nin çok oyunculu modlarda gittiği bu yoldan memnun gibi görünüyor.
 
Valheim

Diğer oyunlara göre hem daha küçük, hem de daha yeni bir oyun olan Valheim, listeye hızlı ve sürpriz olarak giriş yapmış bir oyundur . Özellikle Twitch kitlesi, oyundaki çeşitli kolay dizayn sistemini ve hoş grafikleri ile atmosferin oyuncuya yaşatılmasını pek bir sevdi. Peki kafalarda önemli bir soru var. Bu hızlı geliş, daha hızlı bir gidişle sonuçlanacak mı? Muhtemelen olmayacak ama daha öncesinde başka oyunlarda böylesine hızlı bir yükseliş ve hemen ardından ani bir çöküşe şahitlik etmiştik. Valheim için durum böyle olacak mıdır hep beraber göreceğiz.
 
Minecraft

Listenin içerisinde yine uzun bir süredir bulunan ve bulunmaya devam edecek olan bir oyun daha var.
Minecraft’ ın sandbox oynanışı, 1001 çeşit ( abartı değil) mod ve haritasıyla hala büyük bir kesime hitap ediyor. Ülkemizde daha çok Youtube kesiminin fazlaca yararlandığı bir oyun da olsa, Twitch kadrosu da kendisini listede yer alacak seviyede izlemeye devam ediyor. Uzun bir süre daha adını defalarca anacağımız oyunumuz, Microsoft tarafından uzun bir süre önce satın alındı ve güncellenmeye devam etti. Tamamıyla hayal gücünüze göre oynayabildiğiniz Minecraf, dünya üzerinde 180 milyon satış adedine ulaşabilen ve en çok satın alınan oyun olma özelliğini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda Twitch platformunda sevilerek izleniyor.
 
Dota 2

League Of Legends’ in sıkı düşmanı Dota 2 önceki senelerde olduğu gibi, en çok izlenenler arasında yerini aldı. LoL ile aralarında iyi veya kötü çok farklı özellikler de olsa birbirlerine benzer oynanış ve mekanikleriyle insanları genelde kıyaslatmaya iten bu iki oyun, izleyici konusunda da yarışmaya devam ediyor. Belki bir gün ikisini de unutturacak aynı yapıda bir oyun gelir ve hepimiz o oyunu hayretler içerisinde izleriz. Fakat o zamana kadar Dota 2, buralarda adından sıkça söz ettirmeye devam edecek.

İlginizi Çekebilir; Twitch Takipçi Satın Al
 
Elbette listemize eklemediğimiz bir çok oyun daha var. Twitch çok büyük kapasiteli bir platform ve her gün faklı oyunlar izleniyor. Bu hızla devam edilirse çok daha büyük rakamlar ile çok daha büyük listeler olacak gibi. Ama günümüz oyun severlerinin izlediklerine göre Twitch’de en popüler olan oyunlar şimdilik bu şekilde listeleniyor.