Twitch Takipçi Sayısı ve İzlenme Sayısı Önemi Nedir?

Oyun oynamayı ve insanlara yeteneklerinizi göstermeyi seviyor musunuz? Sohbet etmekten zevk mi alıyorsunuz? O zaman siz de Twitch’e hemen üye olmalısınız.

İçerik kısıtlaması olmadan canlı yayında oyun oynayıp, sevdiğiniz bir işi yapıp diğer kullanıcılarla sohbet etmeniz mümkün. Gençlerin neredeyse hepsinin kullandığı Twitch sayesinde artık para kazanmak mümkün. Takipçi sayınız arttıkça izlenme sayınız da artacaktır. Bkz: Twitch Takipçi Videolarınızın izlenme oranı ve trend listesinde yer almasına bağlı olarak para kazanmak mümkün. Amacınız para değilse bile yayınlarınız sayesinde dost edinebilir, düello yaparak yayınları daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Twitch Takipçi Sayısı ve İzlenme Sayısı Önemi Nedir?

Twitch İzlenme Sayısı Nasıl Arttırılır?

Twitch sayesinde oynadığınız oyunları, başarılarınızı, hobilerinizi ve hatta düşüncelerinizi diğer insanlarla kısa sürede paylaşabilirsiniz. İçerik kısıtlaması olmadan canlı yayınlar yapabilir, chat kısmından insanlarla konuşabilirsiniz. Yayınlarınızın izlenme oranına göre kitleniz de genişler. Yayınlarda izlenme sayısını arttırmak için yapmanız gereken birkaç şey vardır.

Eğer oyun yayını yapıyorsanız hala gündemde olan bir oyunu neredeyse profesyonel bir şekilde oynamalısınız. Eğer bir konu hakkında tartışmak istiyor ve izlenme sayınızı arttırmak istiyorsanız konunun güncel olması son derece önemlidir. Yayın içeriği ne olursa olsun zıt düşünceleri de saygılı bir şekilde dinlemelisiniz. Bu sayede izlenme sayınız da artar.

Twitch Yayın Açma ve Kaydetme

Twitch kullanarak ürettiğiniz içerikleri diğer insanlarla kısa sürede paylaşmanız mümkün. İstediğiniz konuyla alakalı yayın yapmak için ekipman kullanımı oldukça önemli. Mobil, laptop ya da masaüstü bilgisayar ile yayın yapabilirsiniz. Ancak mobilde yayın açılırken yayında sık sık donmalar yaşanabilir. Yayın yaparken internet hızınız da oldukça önemlidir.

Yayın açmak için bir yazılım kullanmanız gerekmektedir. Yazılımlar sayesinde yayın ayarlarınızı istediğiniz gibi düzenlersiniz. OBS en çok tercih edilen yayın yazılımıdır. İstediğinize bağlı olarak yayınları kaydedebilir ve daha sonra izleyebilirsiniz. Vod arşivi için yayıncı panelindeki ayarlardan geçmiş yayın kaydetme seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli.