Ücretsiz Mobil Telefon Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bir mobil uygulaması yapmak için her zaman yazılım bilgisi bilmenize ya da bu konuda uzmanlaşmanıza gerek yoktur. Eğer isterseniz kendi mobil uygulamanızı hiç zorlanmadan dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. Hazır şablonlar içeren birçok sitede çok kolay bir şekilde ücretsiz mobil uygulamanızı yapabilir, cep telefonunuza rahatlıkla yükleyebilir ve hatta isterseniz Google Play’de bile yayınlayabilirsiniz. Kendi web siteniz varsa ona ait bir mobil uygulaması yapabilmek artık çok kolay. Hatta size ait olmayan istediğiniz herhangi bir web sitesini bile kendi mobil uygulamanız haline getirebilirsiniz. Bu web sitesi takip ettiğiniz bir blog, youtube kanalı, haber sitesi vb. olabilir. Yeter ki siz isteyin.

Mobil Uygulama Nedir? Ne İçin Gereklidir?

Andorid ve İOS tabanlı işletim sistemlerini içeren akıllı telefonlar, tabletler ve diğer akıllı cihazlar için özel olarak üretilen yazılımlara mobil uygulama denir. Gelişen teknolojik çağda telefonların cep bilgisayarlarına dönüştüğünü düşündüğümüzde; işletmeler için ürün tanıtımı ve rekabetin yanında şahsi güvenliğine önem verenler için de onaylanmış resmi sitelere ait mobil uygulamalarınızın elinizin altında olması çok önemlidir. Amaca ulaşılabilirlik yönünde en hızlı ve kolay olanlar mobil uygulamalardır. escort arnavutköy

Mobil Uygulama Hangi Sitelerden Yapılabilir?

Ücretsiz olarak mobil uygulaması yapabileceğiniz sitelerden bazıları aşağıda belirtilmiştir. Unutmayın herhangi bir store üzerinden reklam geliri elde etmek için reklamla yayınlamak isterseniz, uygulamalar reklam eklemek için düşük ücretler talep edebilir veya reklam gelirlerinizden komisyon alabilir. Size en uygun siteyi seçerek işe başlayabilirsiniz.

  • MobiRoller.com
  • kodular.io
  • appsgeyser.com
  • createmyfreeapp.com
  • appyet.com
  • mobiluygulamamerkezi (Ücretsiz deneme sürümü vardır.)

En Kolay Ücretsiz Mobil Uygulama Yapma Siteleri

Kodular. io sitesi en basit mobil uygulama yapma sitelerinden biridir. İngilizce dil tabanlı olmasından dolayı gözünüz korkmasın. Basit ve yalın bir dil kullanmasından dolayı istediklerinizi zorlanmadan yapabilirsiniz. Kodular. io sitesi için ayrıca youtube üzerinden de detaylı eğitici anlatım videoları mevcuttur. Yine de ben daha az uğraşmak istiyorum ve benim yerime yapay zekânın bu işi yapmasını tercih ederim diyorsanız, hazır şablonları kullanan mobiroller.com sitesi sizler için en ideal sitedir. Mobiroller.com ise sizleri yönlendirmek için kendi web sitesi içerisinde örnek videoları barındırmaktadır.

  1. Tasarımınıza başlayabilmek için sizden giriş yapmanızı veya kayıt olmanız isteniyor. Cereate apps butonuna basıyoruz.
  2. Kayıt olmak için e-posta adresi girişi sağlayabileceğiniz gibi Google+ , twitter gibi otomatik hesap bağlantı seçenekleri ile de kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Giriş sağlandıktan sonra Create new Project kısmından projeyi başlatıyoruz. Projemize bir isim vermemiz isteniyor. Mobil uygulamanızın adını yazabilirsiniz.

Next dediğimizde mobil uygulamamızı tasarlamamız gereken bölüme ulaşmış oluyoruz.

Sayısız seçeneğinizin bulunduğu bu çalışma alanında yapacağınız değişiklikler anlık olarak sayfa ortasında gördüğünüz telefon modelinde sizlere gösterilmekte.

Örneğin bir youtube kanalınız var ve bir mobil uygulaması ile videolarınızın düzenli bir görüntüleme almasını istiyorsunuz ya da online tarayıcı üzerinden oynanan ve mobil uygulaması bulunmayan bir oyun oynuyorsunuz ve sürekli tarayıcı girişinden sıkıldınız.

Bunun için sadece Creator sayfasında sol taraftan eklenti olarak Web viewer seçeneğini eklemeniz ve site adınızı adres alanına girmeniz yeterli. Designer bölümünden mobil uygulamada görünmesini istemediğiniz bölümleri kaldırarak, kaydırma çubuğu rengi gibi renk seçeneklerini de değiştirebiliyorsunuz. Son olarak sağ tarafta bulunan Blocks bölümünden de telefon üzerinden site içi hareket sağlayan tuşların işlevlerini belirliyorsunuz. Tuş işvelerini belirlemezseniz sorunlar yaşayabilirsiniz. Örneğin; geri tuşuna bastığınız her zaman uygulama kapanabilir ve sürekli yeniden giriş sağlamak zorunda kalabilirsiniz. Mesela web sitesine bağımlı bir mobil uygulamada bir önceki sayfaya da dönmesini istiyorsanız bu senaryoyu yapabilirsiniz.

Uygulama hazırlandıktan sonra mobil uygulamanız üzerinden test etmek isterseniz Google Play Store üzerinden Kodular Companion uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Direkt oluşturduğunuz mobil uygulamanızı indirmek isterseniz de Export butonundan Andorid Apk seçeneğini seçerek indirme bağlantısına ulaşabiliyor ve tamamen ücretsiz olarak mobil uygulamanızı indirebiliyorsunuz.

Mobil Uygulamamı Mobiroller.com Sitesinden Nasıl Yapabilirim?

Web sitenizi kolayca mobil uygulamaya çevirme için ideal sitelerden biri de Mobiroller.com sitesidir.

Android ve iPhone uygulamaları desteği vardır ve neredeyse üç adımda size bir mobil uygulaması tasarlama imkânı sağlayacaktır. Kendiniz uygulamayı hazırlayabileceğiniz gibi isterseniz sitenin size sunduğu uzmanlara da ücret karşılığı yapım sağlayabiliyorsunuz.

Sağ üst taraftaki hemen başla seçeneğinden bir kayıt oluşturmanız isteniyor ve hesap oluşturmanızı tamamlıyorsunuz.

Mobiroller için eğitici yayınlanan siteye özgü örnek video : https://youtu.be/HvAy4o3yLzU

Site size üç adet oluşum seçeneği sunuyor. Bir facebook sayfası için mobil uygulama, bir web sitesi için mobil uygulama ve sıfırdan bağımsız bir mobil uygulama oluşturma seçeneği. %100 Türkçe dil desteği bulunan uygulamada rahatlıkla hareket edebileceksiniz.

Seçeneğinizi belirledikten sonra hazır temaların mantıklı bir şekilde oluşturulması için sizden bir kategori seçmeniz isteniyor.

Daha sonra isterseniz mobil uygulamanıza bu paneller yardımı ile ekleme çıkarma yapabiliyorsunuz. Gayet basit.

Oluşturduğunuz mobil uygulamanızı ön izleme yapmak isterseniz cep telefonunuza storelarda bulunan Mobiroller Preview uygulaması yardımı ile kontrol edebileceksiniz. İstediğiniz zaman uygulama apksını da indirebilirsiniz.

Takipbonus.com Medya Ajansı Büyüyor!

Destek