Instagram Çevrimiçi Özelliğini Kapatma Mümkün Müdür?

Instagram kullanıcılarının en çok merak ettiği konular arasında, Instagram çevrimiçi özelliğini kapatma mümkün müdür sorusu vardır. Birçok kullanıcı farklı sebeplerden dolayı çevrimiçi özelliğini kapatmak isteyebilir. Bu özellik sayesinde uygulama içerisinde gezinirken, takipçilerinize çevrimiçi durumunuz gösterilmektedir.

Tercihinize bu özelliği kapatabilmeniz mümkündür. Instagram uygulamasında gezinirken, takipçilerinize çevrimiçi durumunuzun gösterilmesinden rahatsızlık duyuyorsanız yapmanız gereken birkaç adım vardır.

Çevrimiçi özelliğini kapatmak için öncelikle profil sayfanıza giriş yapmanız gerekir. Daha sonra ayarlar kısmına gelerek, gizlilik bölümüne gelmelisiniz. Gizlilik bölümünden hareketler dökümü diyerek açma kapatma seçeneklerinden bu özelliği kapatabilmeniz mümkün olur.

Instagram Çevrimiçi Özelliğini Kapatma Mümkün Müdür?

Instagram Çevrimiçi Özelliği Kapatılırsa Ne Olur?

Instagram uygulamasında özellikle gizlilik konusuna dikkat eden kullanıcılar bu özelliği kapatmak istemektedirler. Peki, Instagram çevrimiçi özelliği kapatılırsa ne olur? sorusunun cevabını sizler için açıklıyoruz. Instagram’da çevrimiçi özelliğini kapattığınızda, takipçilerinize herhangi bir bildirim gitmeyecektir fakat takipçileriniz sizin son görülmenizin görüntülenmediğimi gördüklerinde, bu özelliği kapattığınızı anlayacaklardır.

Bu özelliğin kapatılmasından sonra aktif olduğunuz zaman sonrasında geçen gün ve saatler kullanıcılar ile paylaşılmamaktadır. Ancak site içerisinde aktif olduğunuzda, takipçileriniz bu bilgiyi göreceklerdir. Instagram çevrimiçi özelliğini kapatmak için beklemeniz gerekmez. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz çevrimiçi özelliğini kapatma işlemlerini takip ederek bütün işlemleri tamamladığınızda, kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Instagram Kapanan Hesap Nasıl Açılır?

Instagram Çevrimiçi Özelliğini Kapattığınızda Diğer Kullanıcıların Çevrimiçi Durumu Görünür Mü?

Instagram kullanıcılarının merak ettiği konular arasında çevrimiçi özelliğini kapattığında diğer kullanıcıların çevrimiçi durumunun görünüp görünmeyeceği konusu vardır. Çevrimiçi özelliğini kapatmanız hâlinde diğer kullanıcıların aktiflik ve son görülme durumunu görebilmeniz mümkün değildir. Yani diğer kullanıcıların aktiflik ve son görülme durumlarını görüntülemek istiyorsanız, bu özelliği açmanız gerekir. Aksi takdirde çevrimiçi durumunu görebilmeniz sizin için söz konusu olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir