Takip Bonus: Şirketiniz hangi sosyal ağda bulunmalı?

Takip Bonus: Şirketiniz hangi sosyal ağda bulunmalı?

Bu kadar çok sosyal ağ mevcut olduğundan, bir varlığı nerede işaretleyeceğinizi bilmek giderek daha zor hale geliyor. Bu gönderinin amacı, işletmenize en uygun ağı seçmeniz için size bazı yararlı ipuçları vermektir.

Her şeyden önce, kendinizi var olan tüm sosyal ağlarda aktif olarak sunmanızın gerekli olmadığını unutmayın. Bunun olması uygun veya sağlıklı değil. Şirketinizin hangi ağa katılması gerektiğine karar vermeden önce, her birinin farklılıklarını ve onların uğrak yeri olan halkın profilinin ne olduğunu bilmek çok önemlidir.

Dikkate almanız gereken bir diğer husus, ağın nasıl kullanılacağıdır. Özelliklerine bağlı olarak, içeriği yaymak veya bir kitle oluşturmak için bir platform olarak kullanılabilir. Örneğin Twitter, şirket ve müşteri arasındaki doğrudan ilişki için en uygun kanal olarak çalışırken, Facebook daha geniş bir erişim sağlar. Her ikisi de bir kitle oluşturmak için harika. Google+ ise bu amaç için pek ilgi çekici değil, ancak içerik paylaşmak için bir platform olarak kullanılabilir. Bunun nedeni, içinde etkileşim kuran kullanıcı sayısının düşük olmasıdır, ancak Google bu ağ üzerinden paylaşılan bağlantılara daha fazla yetki verdiğinden, SEO için çok yararlıdır.

Şirketiniz hangi sosyal ağda bulunmalı?

Hedef kitlenizin olduğu yerde olmak önemlidir

Şirketinizin kullanması gereken sosyal ağları seçme sürecine başlamak için, ideal hedef kitlenizin nerede olduğunu ve onunla ilgili içeriği nasıl paylaşabileceğinizi belirlemek önemlidir. Bazı mevcut ve potansiyel müşterilerle sohbet etmek, günlük olarak ne giydiklerini öğrenmenin iyi bir yolu olabilir.

Bunun ötesinde, şirketiniz tüm ağlarda aktif olarak hareket etmeyecek olsa bile, sayfaların veya profillerin işletmenizin adıyla görünmesini engelleyerek adı ayırmak için içlerinde profiller oluşturmak önemlidir.

Ayrıca, seçilen sosyal ağlardaki eylemlerinizin başarısının çok fazla özveri, kaliteli içerik ve sık yayın gerektireceğini de hatırlamakta fayda var. Ancak, Twitter ve Facebook’un aksine, YouTube ve SlideShare’in gönderi sıklığı konusunda endişelenmesine gerek yoktur. İdeal olarak, daha sabit bir mevcudiyeti sürdürmek için en alakalı ağlara odaklanın.

Sosyal ağları iyi kullanarak, nitelikli bir kitle ile önemli bir Pazarlama varlığı oluşturmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak ve en iyisi düşük yatırımla mümkündür. Ardından, şirketler için en alakalı olduğunu düşündüğümüz ağlardan bazılarına göz atacağız:

Facebook: erişimin gücü

Latin Amerika ve gezegendeki en fazla aktif kullanıcıya sahip dünyanın en büyük sosyal ağı olmanın yanı sıra, Facebook’ta gezinen kullanıcıların harcadığı zaman etkileyici! İşletmenizin B2B veya B2C olmasına bakılmaksızın, Facebook’ta bir işletme sayfanızın olmasını öneririz.,

İpuçları:

  • Şirketiniz için bir profil değil, bir sayfa oluşturun. 
  • Facebook politikalarına aykırı olmanın yanı sıra, belirli iş sayfalarında demografik bilgiler, kişiselleştirme ve sınırsız sayıda bağlantı içeren veri analizi kaynakları bulunur.
  • Edge Rank’ın nasıl çalıştığını ve şirketinizin hayranlarınızla etkileşimi iyileştirmek için onu nasıl daha iyi kullanabileceğini anlayın.
  • Like Gate gibi özel sekme kaynaklarını kullanın. Markanızı tanıtmanın ve şirket sayfanızı beğenenler için özel avantajlar sunmanın yollarıdır.

Twitter: kullanıcılarla bilgi alışverişi

Twitter, insanların iletişim kurmasına hizmet eden, basit ve harika etkileşimli bir doğrudan kanal olarak çalışır. Bu özellik onu çok fazla içeriğe sahip bir ağ yapar. Piyasadaki diğer referanslarla etkileşim kurmanıza olanak tanır ve yüksek yanıt ve güncelleme hızına sahiptir.

İpuçları:

Hedef kitlenizin bir özellik olarak yüksek bir içerik tüketimi varsa, oldukça sık gönderi yapmayı taahhüt edin. Twitter’da Kenar Sıralaması faktörü yoktur, bu nedenle gönderilerin tümü görüntülenir, bu da yayınlarınızın sıklığı yoksa öne çıkmasını zorlaştırır.

Tiktok: Yüksek Trafik Ağı

En çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Tiktok’u da unutmamak gerek. Sosyal medyadaki aktif ve güncel hareketlerinizi en iyi şekilde yansıtacak Tiktok’ta da bir profil açabilir ve organik takipçi, beğeni ve etkileşim çekebilirsin. Sosyal medyada şirketiniz hangi ağda bulunmalı sorusunun en iyi cevaplarından birisi de Tiktok takipçi ağında yer almanızdır.

İpuçları:

Milyar üye barajında bulunması en büyük avantajlardan biridir. Her gün yüz milyonlarca defa indirilen tiktok’da sosyal medya pazarlamalarınıza güç verebilir ve doğal yollarla satış trafiğinizi yükseltebilirsiniz.

YouTube: ziyaretçi çekmek için mükemmel bir kanal

Birçok tüketici içeriği okumak yerine video izlemeyi tercih ettiğinden, video oluşturmak potansiyel tüketicilerinizi etkilemek için iyi bir yoldur. Ve dünyanın en büyük video web sitesinde iyi içerik yayınlanırsa, sonuç sayfanız için çok daha fazla trafik ve dönüşüm olabilir.

YouTube, arama araçları üzerinde büyük bir yetkiye sahiptir ve burada yayınlanan materyallerin kanala nitelikli ziyaretçileri çekme şansını arttırır. Diğer bir avantaj ise, bu platformda yayınlanan içeriğin halkı memnun etmeyi başardığında yüksek bir katılım gücüne sahip olmasıdır.

YouTube’dan yararlanmak için eğitim videoları yayınlamak, ürün eğitimleri, örnek olay incelemeleri, şirketinizin faaliyet gösterdiği pazarla ilgili uzmanlarla röportajlar ve diğerleri gibi sayısız olasılık vardır. Şirketinizin bu formata uyarlanabilecek ilgili malzemeye sahip olup olmadığını değerlendirmek için biraz zaman ayırın, çünkü girişim, üretime büyük yatırımlar yapmadan bile çok şey ödeyebilir.

İpuçları:

  1. Videonuzu SEO ile optimize etmek için, materyal için tanımlanan anahtar kelimeleri kullanarak başlık ve açıklama üzerinde çalışmayı ve videonuz için etiket olarak 5 ila 7 kelimeyi kullanmayı unutmayın.
  2. YouTube Analytics tarafından sunulan istatistikleri incelemek, videolarınızı görüntüleyen kişilerin profilleriyle ilgili demografik verilere erişmenize, kitlenin büyümesini izlemenize ve gerçekleşen mobil erişimlerin veya görüntülemelerin yüzdesi gibi diğer bilgileri belirlemenize olanak tanır.
  3. Youtube veya diğer web siteleri tarafından.


Slayt paylaşımı: sunumlar için daha fazla görünürlük

Kurumsal ortamda çok yaygın olan sunumlar, Slayt Paylaşımı üzerinde daha fazla görünürlük elde etmenin mükemmel bir yolunu bulur. Ağ, sunumların PPT, PDF formatında paylaşılmasında referanstır ve bunlarla ilgili çeşitli kaynaklar sunar.

Ayrıca Google’a karşı iyi bir yetkiye sahiptir ve Slideshare LinkedIn tarafından satın alındığından, tüm içerik diğer ağın hedef kitlesine de dağıtılabilir. İçeriğin yayılmasına yardımcı olan bir başka özellik de materyalle ilgilenen diğer blogların ve web sitelerinin paylaşmasına izin veren gömme kodlarının kullanım kolaylığıdır.

İpuçları:

Sununuzun başlığı ve ilk slaytı üzerinde çalışın. Çekici bir “kapak” oluşturmak için zaman ayırmaya değer ve ziyaretçinin materyalinize girme ilgisini uyandırın. Kışkırtıcı bir açıklama da işe yarayabilir.

Pinterest: Tasarım fark olduğunda iyi bir vitrin

Pinterest, çok fazla görsel içerikle çalışan şirketler için şiddetle tavsiye edilir. Şirketinizin ürünlerinin fotoğraflarını yayınlamak, infografikler ve diğer mekanlarda tamamen sergilenen içerik çağrıları gibi keşfedilmesi gereken birkaç olasılık vardır. Ve eğer hedef kitleniz kadınsa, bu ağı kullanmak daha da verimli, çünkü kullanıcıların çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

İpuçları:

Pinterest düğmelerini web sitenize, en yaygın iki tanesine yerleştirin:

Ziyaretçilerin işletme güncellemelerinizi takip edebilmesi için Takip Et ve Facebook’un “Beğen” i gibi çalışan Pin it.

Pinterest’in gelir elde etme potansiyelini hatırlamak, optimizasyon için kaynaklar üzerinde iyi çalışmayı bırakmayın. Mesajı şirketinizin ulaşmak istediği kişiye odaklayarak en fazla 200 karakter uzunluğunda olabilen şirket açıklama alanından yararlanın. 

Pinterest bazen kesilmiş bağlantıları spam olarak anladığından, web sitenizin bağlantılarını kullanın ve tüm bağlantıları bırakmayı unutmayın. Kategorilere ayrılabilen farklı Pinboard’lar oluşturun. Bu şekilde ziyaretçinizin aramasını kolaylaştırırsınız!

LinkedIn: nitelikli olası satışlar oluşturmak için ideal

LinkedIn bugün dünyanın en büyük kurumsal sosyal ağıdır ve nitelikli potansiyel müşteriler oluşturmak için Facebook ve Twitter’dan %277 daha etkilidir. Profesyoneller için yapılmış ve oldukça segmentli bir ağ olduğu için şirketiniz özellikle B2B ise dışarıda bırakılmamalıdır. İlk adım, bir işletme sayfası oluşturmaktır. Burada, yeni şirket blog gönderileri ve SlideShare’de yayınlanan sunumlar gibi ilgili içeriği yayınlamanız gerekir.

İpuçları:

  • İşinizle ilgili gruplara katılın. Bu, eylem alanınızla ilgilenen insanlarla bağlantı kurmanın ve kendinizi tartışma konuları üzerinde bir otorite olarak konumlandırmanın mükemmel bir yoludur.
  • İşletmenizin açıklaması için işletme sayfalarında sunulan ürünler ve hizmetler sekmesini kullanarak Olası Satışlar oluşturun.
  • Şirketin blogu WordPress’e dayanıyorsa, LinkedIn profilinde otomatik olarak yeni bir gönderi paylaşan bir uygulama yükleyerek iletişim ağınızı şirket haberlerinde her zaman güncel tutmanız bile mümkündür.

Google+: daha yüksek içerik dizini oluşturma

Google+, Google tarafından oluşturulan bir sosyal ağdır ve tek başına şirketinizin onu faaliyet alanı içinde değerlendirmesini sağlamalıdır. Şirketler için belirli sayfalara sahip olmanın yanı sıra, otoritenizi ve Google‘daki sıralamanızı geliştirmenize çok katkıda bulunur.

İpuçları:

  • Google+, farklı kişilerle konuşmanıza ve hatta şirketinizin web seminerlerini, duyurularını ve canlı etkinlikleri iletmenizi sağlayan Canlı Yayın Hangout kaynağına sahiptir.
  • Bu ağdaki içeriğin yayınlanması web adresinin endekslenmesine yardımcı olduğundan, web sitenizin sayfalarına +1 paylaşım butonunu eklemeniz önerilir.

Instagram: genç kitlelere odaklanın

Instagram görsele hitap ediyor. Yukarıda bahsedilen ağların çoğundan daha basit çalışır. Resimlerinizde beğeni bırakabilir, yorum yapabilir ve insanları etiketleyebilirsiniz ve şu anda moda segmentinde oldukça kullanılıyor. Genç izleyiciler arasında çok popüler bir ağdır.

İpuçları:

  • Ziyaretçiler Twitter’da olduğu gibi profillerden hızla geçtiği için görsel içeriğinizi bağlamsallaştırmak için 100-200 karakterlik açıklamalar tutun. Alakalı olması için şirketinizin doğrudan olması gerektiğini unutmayın.
  • Gönderilerde hashtag kullanın. Bu kaynak, daha fazla sayıda “Beğen” oluşturur ve ağın sosyal yönünü yansıtır.


Türk takipçi gerekli
Hesap oluşturma ve güncellemenin yanı sıra, sosyal ağları izlemek, çalışmanızın sonuçlarını ölçmek için çok önemlidir. Firma ile müşteri arasında bu doğrudan iletişim kanalının kurulması, markayı eleştiri, öneri, şikâyet ve övgüye de maruz bırakır. Ağlarda bahsedilenlere bağlı kalın ve her zaman hızlı bir şekilde yanıt vermeye çalışın ve işinizi geliştirmek için geri bildirimler kullanın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir