Instagram Gizli Hesaba Dm Atabilir Miyim?

Instagram hesabı gizli olan hesaplara dm atılabilir. Ancak attığınız mesajlar dm kutusunda gizli mesaj kutusu bölümüne gelecektir. Eğer Instagram kullanıcıları sadece takip ettiği kullanıcılardan mesaj almak istiyorlarsa ve kötü amaçlı kişilerin profillerine ulaşmasını engellemek istiyorlarsa hesaplarını gizleyebilirler. Gizlenen bu hesaplara takip etmediği kullanıcılardan mesaj atılması durumunda, gelen mesajlar gizli mesaj alanına düşmektedir. Bu durum ise takip edilmeyen kullanıcılardan gelen mesajların doğrudan dm sayfasında görünmesine engel olur.

Instagram Gizli Hesaba Dm Attığınızda Mesajlarınızın Görüneceği Gizli Mesaj Kutusu Nerededir?

Instagram kullanıcıları takip edilmeyen kullanıcılar tarafından gönderilen mesajların görüneceği, gizli mesaj kutusunun nerede olduğunu merak etmektedirler. Bu mesaj kutusuna dm üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Öncelikle Instagram sayfanızdan dm kutunuza girmeniz gerekmektedir. Karşınıza çıkan sayfada eğer takip etmediğiniz kullanıcılardan bir mesaj gelmişse, sağ tarafta mesaj isteği olarak gözükecektir.

Mavi renkte bir bildirime tıkladığınızda gizli hesaplarınızı görüntüleyebilirsiniz. Bu mesajlardan herhangi birine girdiğinizde karşı tarafa görüldü bilgisi gitmemektedir fakat bu mesaj isteklerini kabul etmeniz halinde, mesajı gönderene bildirim gider. Bu kısımdan mesaj alan kişileri engelleme olanağınız da vardır. Ayrıca mesajları da kolaylıkla silebilirsiniz.

Instagram Gizli Mesaj Kutusu Ne İşe Yaramaktadır?

Gizli mesaj kutusu, takip ettiğiniz kullanıcıların mesajları ile takip etmediğiniz kullanıcıların mesajlarını ayırt etmemize yaramaktadır. Ayrıca hesabınıza gelen uygunsuz ya da hoşlanmadığınız mesajları görüntülediğinizde karşı tarafa görüldü bilgisi iletilmeden, ilgili hesabı engellemeniz ya da o hesaptan gelen mesajı silmenizi sağlar.

Gizli mesaj kutusu sayesinde takip etmediğiniz hesaplarla ya da hoşlanmadığınız hesaplarla mesajlaşma durumu ortadan kalkmaktadır. Eğer bu mesaj kutusundan birine mesaj göndermek istiyorsanız, kabul et seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kabul ettiğiniz takdirde kullanıcıya görüldü bildirimi gitmektedir ve siz de mesajlaşma işlemine devam edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.