Facebook’un Yeni İsmi Nedir? Facebook’un Adı Ne Oldu?

Facebook; 2004 Şubat tarihinde yayın hayatına başladı ve Mark Zuckerberg öncülüğünde resmi şirket Amerika’da kuruldu. Çokça uygulamayı tek çatı altında toplayan Facebook, Türkiye’den katılımcılarına daima değer verdi ve Türkiye’de Facebook için yenilikler yaptı, gelişim gösterdi. 29 Ekim’de yaşanan dev değişiklik kararı ile Facebook’un isim değişikliği yapılmasını uygun gördü.

Facebook’un Yeni Adı Belli Oldu!

Whatsapp başta olmak üzere şirketin bir çok değerli uygulaması bulunurken, bu programların tamamı Facebook iş birliğiyle kullanıcıya sunulmaktaydı. Facebook bünyesinde yayın hayatına devam eden onlarca uygulama, öncü şirketleri Facebook Inc yani Facebook Anonim şirketine yeni ad vermek istediler. Snapchat, Messenger, Whatsapp, Instagram gibi uygulamaları Tek çatı altında toplayan Mark Zuckerberg ve ekibi: Şirketin yeni ismini ‘Meta‘ olarak adlandırdı.

Facebook Neden İsim Değiştirdi?

Facebook’un isim değiştirme sebebi eski ortağın sızdırdığı belgelerden dolayı olduğu iddia ediliyor.

Hatta son gelişmelerde Facebook’un eski ortağı Haugen ‘Facebook platformu toplumumuza ve sağlığımıza zarar veriyor’ başlıklarıyla bir takım yorumlar yapmıştı. Avrupa Parlamentosunda söz hakkı alan Eski ortak: “Facebook ürünlerinin, çocuklara zarar verdiğine, fikir ayrılığını körüklediğine, demokrasimizi zayıflattığına inandığım için buradayım.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerden sonra iddiaların gerçekliği hakkında henüz net bir yanıt gelmemesi beraberinde, Facebook’un isim değişikliği tüm arama motorlarına yansımıştı bile. Henüz Facebook.com hakkında kalıcı bir yenilik olmasa da Facebook, Wikipedia biyografisinde Şirketin yeni ismini Meta olarak düzenledi. Üstelik Facebook.com’un Footer yani en alt kısmına ise Meta © 2021 damgası konuldu.

Facebook neden isim değiştirdi, ne oldu diye soranlar için Mark Zuckerberg yanıtsız bırakmadı. Bir çok uygulamasını Facebook altında yayına sürdüğü için Çatı kuruluşlarının ismini ‘Meta’ olarak adlandırmanın daha doğru olacağını belirtti.

Meta Şirketi İleride Neler Yapacak?

Facebook’un yeni ismi Meta, isim değişikliği ve yenilikleri beraberinde getirdi. ‘Metaverse’ adı verilen yeni bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını dile getiren Facebook ekibi, aynı fiziksel mekanda yer almayan diğer insanların oluşturabileceği ve keşif yapabileceği bir sanal dünya oluşturmayı hedefliyor. Amerika’da şimdiden konuşulmaya başlayan Metaverse, dijitali fiziksel dünyaya dökecek gibi duruyor. Çünkü Metaverse projesi, insanları birlikteymiş gibi hissedebilecekleri bir sanal ortam inşa ediyor.