Tiktok’ta Hesap Çalınırsa Ne Yapılmalıdır?

TikTok hesabının çalınması güvenlik açısından büyük önem teşkil etmektedir ve kullanıcılar bu durumdan oldukça rahatsız olmaktadırlar. Özellikle gizli olan profil bilgileri, hesabın çalınması ile birlikte açığa çıkıyor ve bu durum hesap sahibini fazlasıyla endişelendiriyor. Hesabı çalınan TikTok kullanıcıları, hesaplarının çalınması durumunda ne yapacaklarına dair detaylı araştırma yapmaktadırlar.

Tiktok hesabınızın hacklenmesinden dolayı endişe duyuyorsanız şu yolları izleyebilirsiniz. İlk olarak bu şüpheli davranışlardan birisini fark ederseniz hesabınız ele geçirilmiş olabilir:

  • Hesap şifreniz veya telefon numaranızın değiştirilmesi
  • Hesap kullanıcı adınız veya takma adınız (nick) değiştirilmesi
  • Videolarınız, izniniz ve onayınız alınmadan silinmiş veya gönderilmiş olması.

Hesabınızı korumak için şu yolları izleyebilirsiniz:

  1. Şifrenizi sıfırlayın
  2. Sağ üstteki 3 satırlı simgeye dokunun
  3. Telefon numarası öğesini seçin
  4. Telefon numaranızı bağlayın

Hesabınızı ele geçirmiş olan şüpheli cihazları kaldırmak için şu yolları izleyebilirsiniz:

  1. Sağ alt taraftaki Profil’e dokunun
  2. Sağ üstteki 3 satırlı simgeye dokunun
  3. Cihazlarınızı seçin
  4. İstenmeyen veya şüpheli cihazları kaldırın

Tiktok Hesabı Silinebilir mi ?

Hesabınızı silmek için:

1. Sağ alttaki Profil’e dokunun.
2. Sağ üstteki 3 satırlı simgeye dokunun.
3Hesabını yönet > Hesabı silöğesine dokunun.
4. Hesabınızı silmek için uygulamadaki talimatları takip edin.

Tiktok hesabı tamamen silinmek isteniyorsa:

  1. TikTok hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranın sağ alt kısmında bulunan profil simgesine dokunmalısınız.
  2. Karşınıza ekranın sağ üst köşesinde üç nokta gelecek. Ona dokunun.
  3. Hesabımı yönet seçeneğine tıklayın.
  4. Sonrasında açılan pencereden “Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayın.
  5. Hesabınızı silmek için şifrenizi girmeniz gerekiyor.
  6. Şifrenizi girdikten sonra devam seçeneğine dokunun.
  7. Ekranın alt kısmında kırmızı kutucuk içerisinde “Hesabımı Sil” seçeneğine dokunmalısınız.
  8. Tüm adımları doğru yaptıysanız hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.