2022 Yılında Gelir Vergisi Ne Zaman Ödenecek?

Girişimciler, ofisler, şirketler ve hatta holding sahipleri! Günümüzde tüm iş yerlerinin vergi levhası bulunur, bu levha: İşyerinin resmi bir firma olduğunu kanıtlar. Vergi levhası bulunan her çalışan ise mutlaka gelir vergisi ödemek zorundadır. Yılda bir defa gelen gelir vergisi, 12 ay boyunca kazanılan tüm cirodan pay alarak hesaplanır. Yani gelir verginiz: Kazancınız, giderleriniz ve toplam cironuz kayda alınarak hesaplanır.

Yıllık Gelir Vergisi Ne Zaman Açıklanacak?

2022 yılının sene sonu gelir vergisi, Şubat ayının son günlerine doğru işverenlere yansıtılacak, Mart ayı başlangıcında ise tüm işyeri sahiplerinin interaktif vergi dairesi profiline düşmüş olacaktır. Yıl sonu gelir vergisi ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı ise Mart ve Şubat ayları içerisinde yıllık gelir vergi raporları işverenlere gönderilmiş olacaktır.

Yıllık Vergi Ödenmesi Zorunlu mu?

Şahıs şirketi, kurumsal şirket veya yabancı ülkede bir şirket olabilir. Her para kazanan işyeri gibi sizlerde vergi vermeniz gerekir. Özellikle Türkiye’nin vergi borçlarına karşılık tutumu oldukça serttir. Vergi borçları ödenmediği takdirde artabilir, sürece bağlı olarak vergi borcunuz gün geçtikçe artabilir. Dolayısı ile mal kaybı ve firma güvenirliği açısından problem yaşamamak adına yıllık vergi ödenmesi zorunludur.