Google Masaüstü Arama Sayfası İçin Koyu Mod Seçeneği

Dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru olan Google, kullanıcılar tarafından uzun zamandır beklenen masaüstü arama sayfası için koyu renk modunu duyurdu.

Artık hem masaüstü hem de akıllı cihazlar için hemen hemen tüm uygulamalar koyu mod seçeneğini kullanıyor. Ne yazık ki bu konuda en geç hamle yapanlardan biri Google. Özellik daha önce hem masaüstünde, hem de akıllı cihazlarda test edilmiş fakat kullanıma sokulmamıştı. Gerek kullanıcılardan gelen talepler, gerekse de Google’ın bu konuda yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, nihayet masaüstü arama sayfaları için koyu mod özelliğinin aktif hale geleceği duyuruldu.

Google’ın arama sayfası için koyu mod özelliğinin neden bu kadar geç kaldığı hakkında pek çok spekülasyon bulunsa da, sorunun ne olduğu konusunda kesin bir bilgi ya da açıklama yok. Fakat sorun ne olursa olsun, sonuçta çözülmüş görünüyor. Bu sebeple çok yakın zamanda hem masaüstü cihazlarımızda, hem de akıllı cihazlarımızda, Google arama sayfasını koyu renk modu ile kullanabileceğiz.

Google Pek Çok Yeni Özelliği Duyurmaya Hazırlanıyor

Teknoloji devi Google, koyu mod özelliğinden sonra, özellikle akıllı cihazlar için pek çok yeni özelliği kullanıcıları ile paylaşmaya hazırlanıyor. Bu özellikler arasından en çok dikkat çekeni, bazı uyumlu cihazların kameraları üzerinden nefes ve nabız ölçümü yapılabilecek olması. Yapay zeka algoritmaları ile çalışacak bu özellikler üzerindeki çalışmalar devam ediyor olsa da, özelliklerin uyumlu cihazlar için ne zaman kullanılmaya başlayacağı konusunda net bir bilgi yok. Bu yeni özellikleri hep birlikte bekleyip göreceğiz!